David Lee Roth hovorí, že spolupráca s Eddiem Van Halenom bola lepšia ako akýkoľvek milostný vzťah, ktorý kedy zažil

David Lee Roth hovorí, že spolupráca s Eddiem Van Halenom bola lepšia ako akýkoľvek milostný vzťah, ktorý kedy zažil

David Lee Roth zdieľa lásku k zosnulému spoluhráčovi Eddiemu Van Halenovi a vyhlasuje, že ich tvorivé partnerstvo ho napĺňalo viac ako akýkoľvek romantický vzťah, ktorý zažil.

David Lee Roth si zaspomínal na svoj vzťah s Eddiem Van Halenom a prezradil, že prácu so zosnulým gitaristom považoval za "lepšiu ako akýkoľvek milostný vzťah", ktorý kedy mal.

Bývalý frontman skupiny Van Halen vyjadril svoje city k hudobníkovi, ktorý zomrel v roku 2020, počas rozhovoru v prvej epizóde nového podcastu The Roth Show.

Keď sa zamýšľal nad skoršími časmi kapely a priateľstvom s Eddiem, povedal: "Chlapče, chýba mi. S Edom som sa bavil. Walt Disney raz povedal: 'Viete čo? Môj románik s Mickey Mousom bol lepší ako akýkoľvek románik so ženou, ktorý som kedy mal...'

"Musím vám povedať: hrať s Edom, písať s ním piesne, prezentovať ich bolo lepšie ako akýkoľvek milostný vzťah, ktorý som kedy mal."

Pokračuje: "A myslím si, že niektoré z tých piesní by mohli trvať večne - alebo do poslednej slabiky času, ako povedal Shakespeare. Stali sa z nich hymny. Kde sa práve teraz hrajú Jump?".

Roth priznáva, že spočiatku nebol nadšený z glammetalového hitu Jump z roku 1984, a dodáva: "Viem, že sa mi to páči: "Pamätám si, keď ho hral na klávesoch dole. Povedal som: "Nie!

"No, odrážame dobu a v tej dobe boli gitary, gitary, gitary; a Jump bol jedným z tých hybridov."

V epizóde hudobník hovoril aj o coververziách Van Halen, ktoré v posledných mesiacoch púšťa ako sólový umelec, nahrané živou kapelou v štúdiu, aby sa pokúsil využiť ducha pôvodného zvuku Van Halen. Na nahrávací proces Roth vysvetlil, ako používal vybavenie vyvinuté v žánri EDM, ktoré podľa neho znie "trochu tuctovejšie".

"Keďže pochádzam z klasického rocku, v otázkach Van Halen toho veľa nezmením," vysvetľuje.

"Išli sme po zvukovej stránke; išli sme po zvukoch; išli sme po mixe. Využime niektoré technológie EDM, nahrávajme s pôvodnými nástrojmi... a s tými istými zosilňovačmi, snímačmi, mikrofónmi a podobne, čo môžeme priniesť nové?".

Celú epizódu si vypočujte nižšie:

zdroj: youtube.com

Made with