Foo Fighters ohlásili prvé koncerty od potvrdenia, že budú pokračovať bez Taylora Hawkinsa

Foo Fighters ohlásili prvé koncerty od potvrdenia, že budú pokračovať bez Taylora Hawkinsa

Foo Fighters ohlásili festivalové koncerty po tom, ako priznali, že po smrti Taylora Hawkinsa budú "inou kapelou"

Foo Fighters ohlásili prvé koncerty od potvrdenia oficiálneho pokračovania kapely po smrti Taylora Hawkinsa. Dave Grohl a spol. budú headlinermi tohtoročného festivalu Boston Calling, ktorý sa uskutoční 26. až 28. mája v Harvard Athletic Complex v Cambridge v štáte Massachusetts.

Headlinermi tohtoročného Boston Calling budú aj Paramore, Queens Of The Stone Age, Yeah Yeah Yeahs, The Lumineers a Alanis Morissette, medzi ďalšími potvrdenými menami sú The National, The Flaming Lips a King Gizzard And The Lizard Wizard.

Kompletný zoznam oznámených kapiel nájdete nižšie. Ďalšie informácie a vstupenky nájdete na stránke bostoncalling.com.

(Image credit: Boston Calling)

(Image credit: Boston Calling)

Skupina Foo Fighters bola potvrdená aj ako jeden z headlinerov tohtoročného festivalu Sonic Temple, ktorý sa uskutoční 25. až 28. mája na štadióne Crew v Columbuse v Ohiu. Ďalšími potvrdenými headlinermi sú Tool, Godsmack, Avenged Sevenfold, Queens Of The Stone Age, Kiss, Rob Zombie a Deftones.

Nižšie si pozrite kompletnú zostavu a ďalšie podrobnosti nájdete na stránke sonictemplefestival.com.

(Image credit: Sonic Temple Festival)

(Image credit: Sonic Temple Festival)

Okrem toho budú Foo Fighters headlinerom nabitého festivalu Bonnaroo, ktorý sa uskutoční 15. až 18. júna a na ktorom vystúpia napríklad Kendrick Lamar, Paramore, AFI, Korn a ďalší. Nižšie si pozrite oznámený lineup a ďalšie informácie nájdete na stránke bonnaroo.com.

(Image credit: Bonarroo)

(Image credit: Bonarroo)

V decembri Foo Fighters zverejnili vyhlásenie, v ktorom sa poďakovali fanúšikom za podporu a uznali, že pokračovanie bez Hawkinsa, ktorý náhle zomrel vo veku 50 rokov v marci 2022, by znamenalo, že by sa stali "inou kapelou".

"Keď sa lúčime s najťažším a najtragickejším rokom, aký naša kapela kedy zažila, pripomíname si, akí sme vďační za ľudí, ktorých milujeme a ktorých si najviac vážime, a za milovaných ľudí, ktorí už nie sú s nami," stálo vo vyhlásení.

"Foo Fighters vznikli pred 27 rokmi, aby predstavovali liečivú silu hudby a pokračovanie života. A za uplynulých 27 rokov fanúšikovia vybudovali celosvetovú komunitu, oddaný podporný systém, ktorý nám všetkým spoločne pomohol prekonať aj tie najtemnejšie časy. Miesto, kde sa môžeme podeliť o svoju radosť a bolesť, o svoje nádeje a obavy a spoločne sa zapojiť do chóru života prostredníctvom hudby. Bez Taylora by sme sa nikdy nestali kapelou, ktorou sme sa stali - a bez Taylora vieme, že v budúcnosti budeme inou kapelou.

"Vieme tiež, že vy, fanúšikovia, ste pre Taylora znamenali rovnako veľa ako on pre vás. A vieme, že keď sa opäť uvidíme - a to sa čoskoro stane - bude tam v duchu s nami všetkými každý večer."

V súčasnosti nie je potvrdené, kto nahradí Hawkinsa za bicími na ďalších koncertoch Foos.

Made with