Freddie Mercury raz prezradil, s akými dvoma slávnymi ľuďmi, živými či mŕtvymi, by sa najradšej stretol, a bola by to pekelná večera

Freddie Mercury raz prezradil, s akými dvoma slávnymi ľuďmi, živými či mŕtvymi, by sa najradšej stretol, a bola by to pekelná večera

Jeden z nich bol hudobnou ikonou, ktorú Mercury zbožňoval, druhá bola neslávne známa kráľovská postava..

Je ťažké predstaviť si akékoľvek miesto alebo situáciu na svete, v ktorej by Freddie Mercury nebol najzaujímavejšou osobou v miestnosti. Milovaný frontman skupiny Queen bol rovnako charizmatický a magnetický mimo pódia ako na ňom a jeho odkaz ako jednej z najväčších osobností rockovej hudby je aj po viac ako troch desaťročiach od jeho smrti stále veľký.

Napriek tomu to neznamená, že sám si nikdy nenašiel čas na fantazírovanie o veľkých osobnostiach, ktoré by rád stretol, keby mal tú možnosť. V rozhovore pre MTV News v roku 1984 dostal spevák skupiny Queen otázku, či existuje niekto v histórii, živý alebo mŕtvy, s kým by sa rád stretol a porozprával. Jeho prvá odpoveď bola kolega z hudobnej legendy, zatiaľ čo druhá bola neslávne známa kráľovská postava a posledná svojho druhu.

"Kto by to bol a o čom by ste sa rozprávali?" pýta sa moderátor MTV v rozhovore na záberoch zverejnených tento týždeň na Twitteri.

"Živý alebo mŕtvy, jediná osoba, ktorú by som si prial stretnúť, bol John Lennon," odpovedá Freddie. "Pretože on je ten, ktorého som naozaj zbožňoval. A jednoducho som si myslel, že to bol veľmi krásny človek, a je mi ľúto, že som sa s ním nestretol. On je jediný"

Freddie bol známy ako Lennonov fanúšik. Dňa 9. decembra 1980, deň po tom, čo legendu Beatles zastrelil v New Yorku Mark David Chapman, skupina Queen na jeho počesť zahrala jeho pieseň Imagine. Mercury neskôr o Lennonovi povedal, že "mal jednoducho to kúzlo... ak mám byť úprimný, vôbec by som sa nechcel postaviť na jednu úroveň s Johnom Lennonom, pretože pokiaľ ide o mňa, bol najväčší. Nejde o to, že by som mal menší talent, len o to, že niektorí ľudia sú schopní robiť určité veci lepšie ako ktokoľvek iný, a ja mám pocit, že nie som vybavený na to, aby som robil veci, ktoré robil Lennon." Mercury napísal na pamiatku muža z Beatles aj pieseň Life Is Real (Song For Lennon) pre album Hot Space z roku 1982.

Aj keď to bola možno tragická zápletka osudu, ktorá spôsobila, že Freddie Mercury nikdy nemal možnosť stretnúť sa s Johnom Lennonom, jeho druhou odpoveďou na otázku MTV o historických osobnostiach bol niekto, kto prišiel generácie pred ním.

"A je nejaká historická postava, ktorá je mimo hudby [ktorú by ste radi stretli]?"

"Mimo hudby?" Mercury odpovedá. "Ach, Mária Antoinetta!" Posledná francúzska kráľovná, popravená v roku 1973 počas Francúzskej revolúcie, bola slávne uvedená v hite Killer Queen z roku 1974, ktorý skupina Queen vydala ako singel pred albumom Sheer Heart Attack. Antoinetta bola známa svojou extravaganciou a láskou k drahým šperkom a v roku 1784 sa ocitla v centre škandálu s diamantovým náhrdelníkom, ktorý osudovo zasiahol jej postavenie u francúzskeho obyvateľstva.

"O čom by ste sa rozprávali s Máriou Antoinettou?" pýta sa respondent.

"Šperky!" zvolá Mercury s drzým leskom v oku a potom sa srdečne rozosmeje.

Freddie Mercury, John Lennon a Marie Antoinetta v jednej miestnosti? To je rozhovor, pri ktorom by sme chceli byť ..

Made with