Kráľovská pošta vydala sériu poštových známok Iron Maiden.

Kráľovská pošta vydala sériu poštových známok Iron Maiden.

Rad 12 známok Iron Maiden obsahuje štyri známky s maskotom kapely Eddiem Headom..

Kráľovská pošta vydala sériu poštových známok Iron Maiden. Súbor 12 známok obsahuje kombináciu záberov z koncertov počas celej kariéry skupiny, ako aj štyri ilustrácie s maskotom skupiny Eddiem Headom.

Zábery zo živých vystúpení siahajú od snímky Brucea Dickinsona zachytenej v londýnskom Hammersmith Odeon počas turné World Piece v roku 1983 až po dvojicu fotografií z turné Legacy Of The Beast z roku 2018. Medzitým štyri Eddieho známky zobrazujú obľúbeného maskota metalu, ktorý sa objavil na obale debutového albumu kapely a na jej najnovšom albume Senjutsu z roku 2021, ako aj na obaloch singlov The Trooper a Aces High.

Iron Maiden sú len piatou kapelou, ktorá sa objavila na rade známok Royal Mail, a nasledujú tak filatelistické stopy The Beatles v roku 2007, Pink Floyd v roku 2016, Queen v roku 2020 a Rolling Stones začiatkom tohto roka.

Známky, ktoré boli navrhnuté v spolupráci s kapelou a jej manažérskou spoločnosťou Phantom Music, sú jedny z posledných, na ktorých je vyobrazená podobizeň zosnulej kráľovnej Alžbety II. Známky sa začnú predávať od 12. januára, pričom prezentačné balenie obsahujúce všetkých 12 známok stojí 17,70 GBP. Predobjednať si to môžete TU

"Všetci sme boli úplne ohromení - v dobrom slova zmysle! - keď sme sa prvýkrát dozvedeli o tomto pamätnom projekte, a rovnako sme zostali bez slov, keď sme známky prvýkrát uvideli," hovorí zakladateľ skupiny Maiden Steve Harris. "Vyzerajú vynikajúco a myslím si, že naozaj vystihujú podstatu a energiu skupiny Maiden. Všetci sme veľmi hrdí, že sa Kráľovská pošta rozhodla takto uctiť odkaz kapely, a vieme, že naši fanúšikovia to budú cítiť rovnako."

(Image credit: Royal Mail/Phantom Music Management)

(Image credit: Royal Mail/Phantom Music Management)

"Keď som bol mladší, bol som tak trochu maniakálny zberateľ známok," hovorí Harris v exkluzívnom rozhovore pre Classic Rock (čoskoro očakávajte viac!) "V desiatich alebo jedenástich rokoch som sa tomu venoval niekoľko rokov. Takže mať nás na známkach je pre mňa naozaj dosť veľká vec.

"V tom veku som to myslel tak vážne, ako sa len dá, s nedostatkom finančných prostriedkov. Keď som býval v Leytone, bol tam obchod so známkami a ja som sa chodil pozerať do výkladov na tie, ktoré som si nemohol dovoliť. Občas som si povedal: 'Ach, to musím mať'. Album sa dosť zaplnil, ale nikdy som nemal Penny Black, povedzme to takto [smiech].

"Kedysi som si z Brucea uťahoval, že je vlakový pozorovateľ, ale zbieranie známok je asi ešte horšie - alebo lepšie, podľa toho, ako sa na to pozeráte. Nakoniec som z toho vyrástol a začal som sa venovať futbalu a dievčatám."

"Pre kapelu, ktorá už viac ako 40 rokov nehrá podľa cudzích pravidiel, je veľmi potešujúce, že ju takto ocenili v jej domovskej krajine," dodáva manažér kapely Rod Smallwood. "Sme hrdí na to, že môžeme ukázať, ako týchto šesť členov kapely svojou hudbou a legendárnymi vystúpeniami stále oslovuje každým rokom viac a viac fanúšikov, čo podľa mňa tieto známky naozaj dobre vystihujú.

"Je tiež fantastické, že pocty sa dostalo aj Eddiemu - je neuveriteľné, že ich videlo Jej Veličenstvo, nech odpočíva v pokoji, a prepožičalo im aj svoju ikonickú siluetu."

V galérii nižšie si pomocou šípok vľavo a vpravo prechádzajte pečiatky so živými zábermi. Turné The Future Past skupiny Iron Maiden sa začína v máji.

(Image credit: Royal Mail/Phantom Music Management)

(Image credit: Royal Mail/Phantom Music Management)

Made with