Marko Hietala sa vracia s novým živým klipom k piesni Dead God's Son

Marko Hietala sa vracia s novým živým klipom k piesni Dead God's Son

Bývalý basgitarista a spevák Nightwish Marko Hietala pracuje na novom štúdiovom albume

Bývalý basgitarista a spevák Nightwish Marko Hietala oznámil svoj návrat k hudobnej činnosti a zverejnil nové živé lyric video k piesni Dead God's Son, ktoré si môžete pozrieť nižšie.

Skladba pôvodne pochádza z Hietalovho debutového sólového albumu Pyre Of The Black Heart, ktorý vyšiel ešte v roku 2019 a hudobník ho opísal ako "hard prog".

"V Dead God's Son sa nachádzame v povestnej existenciálnej kríze," hovorí Hietala. "Všetko bolí a všetko je vzácne. Každý smer je rovnako dobrý a nič nenahradí to, čo bolo stratené. Ako mnohí iní, aj ja som si tým prešiel. A človek tam vždy ide sám."

Hietala oznámil svoju prestávku a odchod z Nightwish v januári 2021. V roku 2022 odohral so svojou kapelou niekoľko festivalových koncertov a pred Vianocami vystúpil s fínskou all-star skupinou Northern Kings, zúčastnil sa aj tradičného turné "Raskasta Joulua" (ťažké Vianoce).

Hietala a jeho spoluhráči z kapely (Tuomas Wäinölä - gitary, Vili Ollila - klávesy,Anssi Nykänen - bicie) v súčasnosti pracujú na novom materiáli pre ďalší album. Zatiaľ beznázovný album sa uberá rovnakým smerom ako predchádzajúci: hard-prog s prímesou groovy metalu a rocku, s hĺbkou a melodikou.

zdroj: youtube.com

Made with