Motorhead ukazujú svoju oduševnenú stránku na doteraz nevydanom novom singli Greedy Bastards

Motorhead ukazujú svoju oduševnenú stránku na doteraz nevydanom novom singli Greedy Bastards

Lemmy a spol. si berú na mušku skorumpovaných politikov v doteraz nevydanej skladbe Motörhead Greedy Bastards

Ace Of Spades je možno najikonickejšou skladbou skupiny Motörhead, ale jej oheň a chvastúnstvo nie sú ani zďaleka jedinou strunou, ktorú táto kultová kapela mala na svojom luku. Doteraz nezverejnený nový singel Greedy Bastards ukazuje často prehliadanú bluesovú baladickú stránku kapely, ktorá sa v neskorších rokoch čoraz viac vkrádala do jej tvorby. 

Skladba, ktorá je druhým singlom z pripravovanej špeciálnej edície Seriously Bad Magic, bola nahraná počas sessions pre dvadsiaty druhý a zároveň posledný štúdiový album kapely Bad Magic, vydaný v roku 2015. 

Hoci po hudobnej stránke ukazuje melodickejšiu a melancholickejšiu stránku remesla Motörhead, z jej textu stále srší rozhorčenie a jedovatosť namierená proti skorumpovaným politikom a spoločenským elitám, ktoré možno nájsť v celej diskografii kapely od Just 'Cos You Got The Power po Take The Blame. 

Singel sa začína Lemmyho monológom: "Nikdy ste nevideli politika, ktorý by dodržal svoj sľub. Nikdy ste nevideli politika, ktorý by nebol klamár. Dokonca ani 'zelení'. Všetko sú to kecy, človeče - všetko je to kontrola. Chcú, aby ste robili to, čo oni hovoria, pretože ich slovo je lepšie ako slovo toho druhého. Nie je to tak." 

Celú skladbu si vypočujte nižšie:

zdroj: youtube.com

Album Bad Magic, ktorý vyšiel 28. augusta 2015, sa stal labuťou piesňou Motörhead po smrti zakladateľa a ikonického frontmana Lemmyho v decembri toho istého roku.

Rok 2015 bol zároveň rokom 40. výročia založenia kapely Motörhead, pričom posledný rok oslávili podobne ako predchádzajúce štyri desaťročia: intenzívnym koncertným programom, v rámci ktorého kapela hrala po celom svete. Posledné koncerty kapely v rodnom Spojenom kráľovstve sa konali v Glastonbury, resp. v obrovskej cornwallskej skleníkovej atrakcii The Eden Project, pričom posledný z nich sa ukázal ako trochu ironický, ak vezmeme do úvahy Lemmyho skoré tvrdenie, že "keby sa Motörhead nasťahovali vedľa vás, váš trávnik by zomrel".

Pripravovaná špeciálna edícia Seriously Bad Magic obsahuje doteraz nevydané skladby Motörhead, živé vystúpenie skupiny na festivale Mt. Fuji v roku 2015 a rozsiahly zvukový rozhovor s Lemmym, ktorý viedol odborník na Motörhead Robert Kiewik. Súčasťou je aj (trochu bizarne) vlastná tabuľa Motörhead ouija.

Seriously Bad Magic má vyjsť 24. februára.

Made with