Na novom albume Iana Huntera spolupracovali Joe Elliott, Slash, Billy Gibbons, Johnny Depp a zosnulí Jeff Beck a Taylor Hawkins

Na novom albume Iana Huntera spolupracovali Joe Elliott, Slash, Billy Gibbons, Johnny Depp a zosnulí Jeff Beck a Taylor Hawkins

Ian Hunter má niekoľko slávnych priateľov, čo dokazuje počet rockových hviezd hosťujúcich na jeho novom albume Defiance Part 1

Ian Hunter si na svoj nový album Defiance Part 1 prizval hviezdne obsadenie spolupracovníkov, medzi ktorými nechýba duo Guns N' Roses Slash a Duff McKagan, Joe Elliott z Def Leppard, filmová hviezda a gitarista Hollywood Vampires Johnny Depp, Billy F Gibbons zo ZZ Top, bývalý Beatles Ringo Starr a zosnulí Jeff Beck a Taylor Hawkins.

Medzi ďalšími hosťami sú Ron Trujillo z Metallicy, bývalý gitarista Tom Petty and The Heartbreakers Mike Campbell, Jeff Tweedy z Wilco, Brad Whitford z Aerosmith a trio Stone Temple Pilots Dean DeLeo, Robert DeLeo a Eric Kretz.

Hunter o svojej hviezdnej zostave hovorí: "Bola to náhoda. Nebolo to plánované. Naozaj, myslím to vážne. Niektorým z nich som naozaj nemohol uveriť. Chcem povedať, že je úžasné, čo sa stalo. Bol to taký rozruch."

Ako bývalý frontman skupiny Mott The Hoople vysvetľuje, svoju úlohu pri vzniku albumu zohralo aj celosvetové zastavenie činnosti kvôli Covidu.

"Všetci sedia," hovorí Hunter. "Je to Covid. Nikto sa nikam nechystá. Začali sme ich posielať von. Slash začal niečo robiť. Robert Trujillo z Metallicy. Ringo Starr, Mike Campbell. Joe Elliott je na niekoľkých skladbách. Johnny Depp povedal: "Jeff Beck je so mnou a chceli by sme urobiť pár skladieb. Poznám Todda Rundgrena, s Toddom som koncertoval už dávno, odviedol úžasnú prácu. Billy Gibbons. Billy Bob Thornton a JD Andrew z The Boxmasters. To nikdy nekončí. Myslím tým, že každý deň nám niekto zavolá, že to chce urobiť ten a ten. Bolo to ako, nemôžem tomu uveriť."

Zoznam skladieb na albume:

1. Defiance (featuring Robert Trujillo and Slash)

2. Bed Of Roses (featuring Ringo Starr and Mike Campbell)

3. No Hard Feelings (featuring Johnny Depp and Jeff Beck)

4. Pavlov’s Dog (featuring Stone Temple Pilots' Dean DeLeo, Robert DeLeo, Eric Kretz)

5. Don’t Tread On Me (featuring Todd Rundgren)

6. Guernica (featuring Mike Campbell and Joe Elliott)

7. I Hate Hate

8. Angel (featuring Taylor Hawkins, Duff McKagan, Brad Whitford)

9. Kiss N’Make Up (featuring Taylor Hawkins, Billy Bob Thornton, Billy F Gibbons)

10. This Is What I’m Here For (featuring Taylor Hawkins and Joe Elliott)

11. I Hate Hate (Alternate Version) (featuring Jeff Tweedy)

Nižšie si pozrite videoklip k prvému singlu z albumu, Bed Of Roses:

zdroj: youtube.com

Defiance Part 1 vyjde 21. apríla vo vydavateľstve Sun Records.

"Je veľa dôvodov, prečo sme tento album nazvali Defiance," hovorí Hunter. "Je to ako, že ľudia v mojom veku by nemali robiť nahrávky, bla, bla, bla. Ale ešte nám niečo zostalo."

Made with