Pink Floyd Dark Side Of The Moon - kniha a box set k 50. výročiu

Pink Floyd Dark Side Of The Moon - kniha a box set k 50. výročiu

Dark Side Of The Moon by Pink Floyd vyjde v marci a údajne sa chystá aj luxusný box set

Klasický album Pink Floyd The Dark Side Of The Moon z roku 1973 bude oslávený v úplne novej knihe, ktorá vyjde v apríli. V rovnakom čase sa očakáva aj vydanie nového luxusného box setu.

Album The Dark Side Of The Moon skupiny Pink Floyd vydá vydavateľstvo Thames And Hudson 1. marca v Spojenom kráľovstve a 7. marca v USA, pričom v Spojenom kráľovstve to bude v rovnaký deň, ako bol album vydaný v roku 1973.

Nová kniha bude obsahovať vzácne a doteraz nepublikované fotografie zo zákulisia a z pódia, na ktorých je skupina zachytená počas turné k albumu v rokoch 1972 až 1975. Na 129 úprimných čiernobielych fotografiách od Jill Furmanovskej, Aubreyho Powella, Storma Thorgersona a Petra Christophersona sú zdokumentované zvukové skúšky, koncerty a vystúpenia po nich, plus recenzia britského rockového spisovateľa Chrisa Charleswortha z koncertu vo Wembley v októbri 1972, pôvodne uverejnená v Melody Make. Publikácia odhalí aj vizuálne poňatie ikonického obalu albumu Dark Side Of The Moon.

Hoci Pink Floyd zatiaľ nevydali žiadne oficiálne oznámenie, na stránke knihy na webovej stránke vydavateľstva Thames And Hudson sa jasne uvádza, že "v tento deň bude uvedený na trh aj luxusný box set obsahujúci reedíciu albumu spolu s množstvom súvisiacich hudobných predmetov".

The Dark Side Of The Moon, ôsmy štúdiový album skupiny Pink Floyd, vyšiel 1. marca 1973 a odvtedy sa stal jedným z najpredávanejších a najuznávanejších albumov všetkých čias. Celosvetovo sa z neho predalo viac ako 45 miliónov kópií.

Made with