Pripravovaný album U2 bude obsahovať 40 nových verzií starých skladieb U2

Pripravovaný album U2 bude obsahovať 40 nových verzií starých skladieb U2

Írske rockové legendy U2 prezradili, že ich pripravovaný album Songs Of Surrender bude obsahovať 40 prepracovaných verzií piesní z ich katalógu.

Novinka bola odhalená v liste, ktorý údajne zverejnil gitarista skupiny The Edge a ktorý dostalo množstvo vysokopostavených stúpencov U2. Taliansky fanúšik Daniel Mettei, ktorý prevádzkuje webovú stránku U2360GRADI, bol medzi prvými, ktorí sa o odkaz podelili a zverejnil ho na svojom Twitteri pod odkazom: "Práve som dostal tento list do svojej poštovej schránky."

List obsahoval hashtag #U2SOS40, čo je odkaz na názov albumu Songs of Surrender a 40 starých piesní, ktoré boli nanovo nahrané.

The Edge v liste napísal: ,,V liste sa píše, že sa na koncertoch objavujú aj skladby, ktoré sa v minulosti objavili na internete: "Keď sa pieseň stane známou, vždy sa spája s určitým hlasom. Nedokážem si predstaviť Tangled Up in Blue bez trstinového témbru Boba Dylana alebo All The Time In The World bez jedinečného hlasu Louisa Armstronga.

"Čo sa teda stane, keď sa hlas vyvíja a skúsenosti a zrelosť mu dodajú ďalšiu rezonanciu? U2 sú na svete už dosť dlho na to, aby vedeli, aké to je. Platí to pre nás všetkých, ale pre Bona obzvlášť.

"Faktom je, že väčšinu našej tvorby sme napísali a nahrali, keď sme boli partiou veľmi mladých mužov. Tie piesne pre nás teraz znamenajú niečo úplne iné. Niektoré vyrástli spolu s nami. Z niektorých sme vyrástli. Ale nestratili sme zo zreteľa to, čo nás hnalo k napísaniu týchto piesní. Podstata tých piesní je stále v nás, ale ako sa s ňou znovu spojiť, keď sme sa posunuli ďalej a tak veľmi sme vyrástli?

"Hudba vám umožňuje cestovať v čase, a tak sme si začali predstavovať, aké by to bolo, keby sme tieto piesne preniesli so sebou do súčasnosti a dali im výhodu, alebo inak povedané, opätovného stvárnenia v 21. storočí. To, čo sa začalo ako experiment, sa rýchlo stalo osobnou posadnutosťou, keďže mnohé rané piesne U2 podľahli novej interpretácii.

"Intimitu nahradila postpunková naliehavosť. Nové tóny. Nové akordy. Prišli nové tempá a nové texty. Ukázalo sa, že skvelá pieseň je tak trochu nezničiteľná. Keď sme sa vzdali úcty k pôvodnej verzii, každá pieseň sa začala otvárať novému autentickému hlasu tejto doby, ľudí, ktorými sme, a najmä speváka Bona, ktorým sa stal.

"Dúfam, že sa vám naše nové smerovanie páči."

U2 zverejnili aj upútavku na album, ktorú ozvučila nová verzia ich hitu Beautiful Day z roku 2000. Album Songs Of Surrender vyjde 17. marca. 

zdroj: youtube.com

Made with