The Who ohlásili turné po Veľkej Británii s celým orchestrom a nový živý album

The Who ohlásili turné po Veľkej Británii s celým orchestrom a nový živý album

The Who odohrá toto leto deväť koncertov v Spojenom kráľovstve a v marci vydá živý album

Skupina The Who oznámila na toto leto turné po Veľkej Británii. Skupina odohrá v júli deväť koncertov, ktoré začnú 6. júla v Sewell Group Craven Park v Hulle a skončia 23. júla v The 1st Central County Ground v Brightone. Nové termíny sú doplnkom k štyrom koncertom v kontinentálnej Európe, ktoré skupina oznámila v decembri. Na každom koncerte sa k nim pripojí kompletný orchester - všetky termíny sú uvedené nižšie.

"Keďže sme šesť rokov necestovali po Veľkej Británii, je skvelé, že v tomto období našej kariéry máme možnosť ísť na miesta, ktoré nie sú na bežnej mape turné Edinburgh Castle a Derby, ako aj ďalšie mestá po celej krajine, v ktorých sme neboli desaťročia, budú pre mňa veľmi výnimočné," hovorí frontman Roger Daltrey. "Vďaka tejto príležitosti budú mať britskí fanúšikovia skupiny Who možnosť vypočuť si našu aktuálnu šou, ktorá s pridaním orchestra posúva našu hudbu do nových výšin."

"Roger pôvodne pokrstil toto turné s orchestrom 'Moving On! Veľmi sa mi to páči," dodáva gitarista Pete Townshend. "Je to to, čo chceme obaja robiť. Hýbať sa ďalej, s novou hudbou, klasickou hudbou Who, to všetko predvedené novým a vzrušujúcim spôsobom. Riskovať, nič nestratiť. Veľmi sa teším, že túto šou prinesieme do Spojeného kráľovstva."

The Who mali hrať v Spojenom kráľovstve v marci a apríli 2020, ale tento cyklus koncertov bol zrušený kvôli vtedajšej "vyvíjajúcej sa situácii s koronavírusom". Turné bolo preložené na rok 2021, ale aj tieto termíny boli zrušené a fanúšikom boli vrátené peniaze.

Vstupenky na nové koncerty sa dostanú do všeobecného predaja v piatok o 10:00. Support na všetkých koncertoch okrem Londýna a Edinburghu bude robiť UB40 s Ali Campbellom.

Kapela tiež oznámila vydanie nového koncertného albumu. The Who With Orchestra Live At Wembley sa nahrával na londýnskom štadióne Wembley v júli 2019 a do obchodov s platňami po celom svete sa dostane 31. marca. Album bude k dispozícii ako oranžový a červený trojvinyl, trojité čierne vinylové balenie, ako dvojitý CD/Blu-Ray set - so zvukom zremixovaným v Dolby Atmos - a ako samostatná CD edícia. Predobjednať si ho môžete už teraz. 

(Image credit: RoboMagicLive)

(Image credit: RoboMagicLive)

Made with