Turné Eltona Johna Farewell Yellow Brick Road je najlepšie zarábajúcim turné všetkých čias..

Turné Eltona Johna Farewell Yellow Brick Road je najlepšie zarábajúcim turné všetkých čias..

Rozlúčkové turné Eltona Johna vynieslo viac peňazí ako ktorékoľvek iné turné v histórii

Podľa Billboardu turné, ktoré sa začalo v septembri 2018 a skončí sa 8. júla 2023, doteraz vynieslo neuveriteľných 817,9 milióna dolárov (664,4 milióna libier), čo je najvyššia suma, akú kedy zaznamenali odborníci z Boxscore. John je zároveň prvým hudobníkom, ktorý na turné zarobil viac ako 800 miliónov dolárov (649,1 milióna eur).

Úspech turné prekonal doterajšieho rekordéra Eda Sheerana The Divide Tour z roku 2019, ktoré vytiahlo 776,4 milióna dolárov (630,5 milióna libier), čím predtým prekonalo rekord U2 z ich turné za 735,4 milióna libier z roku 2011.

Od roku 2018 do roku 2020, ako aj niekoľko mesiacov v roku 2022 John hral v arénach v Severnej Amerike, Európe a Oceánii. Potom pokračoval v hraní na štadiónoch na každom kontinente v poslednom roku turné. Doteraz hudobná ikona odohrala celkovo 278 koncertov.

Johnov vôbec posledný koncert vo Veľkej Británii sa uskutoční na tohtoročnom festivale Glastonbury, čo potvrdil už v decembri.

"Nemôžem sa viac tešiť, že budem headlinerom Pyramid Stage na Glastonbury 2023 a oslávim najväčší festival na svete!!!" napísal prostredníctvom Instagramu. "Každý týždeň sa vo svojej rozhlasovej relácii rozprávam s novými umelcami a Glastonbury často uvádzajú ako kľúčový moment pri naštartovaní svojej kariéry - úprimná, nadšená podpora festivalu pre najlepšie začínajúce talenty je niečo, čo už dlho obdivujem. Ďakujem, že ma Emily Eavis pozvala na moje posledné vystúpenie v Spojenom kráľovstve - bude to emotívne."

Pri oznámení svojho odchodu do dôchodku v roku 2018 vtedy povedal: "Už nebudem koncertovať. Nebudem koncertovať a cestovať po svete. Moje priority sa zmenili. Mám malé deti."

"To však neznamená, že nebudem stále tvorivý. Ale už nebudem cestovať... Nechcem odísť s fňukaním. Chcem odísť s veľkou pompou... Bude to najprodukovanejšia, najfantastickejšia šou, akú som kedy robil."

Made with