Vystúpenie skupiny Dream Theater vo Fínsku bolo v krátkom čase zrušené kvôli obavám o bezpečnosť na pódiu

Vystúpenie skupiny Dream Theater vo Fínsku bolo v krátkom čase zrušené kvôli obavám o bezpečnosť na pódiu

Fanúšikovia Dream Theater dostali správu potvrdzujúcu zrušenie koncertu len pár minút pred jeho začiatkom v Oulu

Fanúšikovia skupiny Dream Theater vo fínskom meste Oulu zostali sklamaní, keď im bolo oznámené, že koncert bol zrušený len niekoľko minút pred plánovaným začiatkom.

Držitelia Grammy za progresívny metal mali v piatok 3. februára vystúpiť v Oulun Energia Areena v rámci svojho európskeho turné Top of the World.

Fanúšikovia však dostali správu od spoločnosti Ticketmaster niečo vyše pol hodiny pred začiatkom setu prvej podpornej kapely. Neskôr im bola cena vstupeniek vrátená.

Organizátori koncertu tvrdia, že si na poslednú chvíľu uvedomili, že pódium v sále nemôže bezpečne uniesť váhu svetelnej a zvukovej aparatúry Dream Theater.

Toni Peiju, generálny riaditeľ organizátorov koncertu All Things Live Finland Oy, povedal pre Ilta-Sanomat: "Subdodávateľská spoločnosť vyrobila pódium, ktoré nebolo bezpečné na vystúpenie. Osvetľovacie a zvukové zariadenia sú ťažké a konštrukcie pódia by ich váhu neudržali. Svetlá by nebolo možné zavesiť. Bola to čisto bezpečnostná záležitosť.

"Nebola iná možnosť, ako predstavenie zrušiť. Nemal by som čas čokoľvek robiť so scénou. Kapela ide ďalej, takže zorganizovať náhradný koncert je takmer nemožné."

Kapela to uviedla v príspevku na sociálnych sieťach: "Dnešný koncert v Energia Areena v Oulu bol zrušený z neočakávaných bezpečnostných dôvodov, ktoré kapela ani organizátor nemohli ovplyvniť.

"Ospravedlňujeme sa za nepríjemnosti našim fínskym fanúšikom. Kupujúcim vstupeniek budú peniaze vrátené prostredníctvom siete Ticketmaster."

Je to už druhý koncert z tejto série termínov, ktorý bol stiahnutý, pričom Dream Theater tento týždeň oznámili, že koncert 9. februára v dánskom Horsens bol zrušený "z dôvodu nepredvídaných okolností". Ďalšie vysvetlenie neposkytli.

Turné na podporu najnovšieho albumu A View From The Top Of The World pokračuje 6. februára vystúpením vo Švédsku.

Made with